Una exposició al Parc Sanitari recorda que l’accés a la salut segueix sent un repte a països com Sierra Leone

Exposició al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Exposició al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Uns mesos després que l’OMS donés per finalitzat oficialment el brot d’ebola a Sierra Leone el 17 de març de 2016, una exposició al Parc Santiari recorda el que va ser aquell episodi, que va deixar, només a Sierra Leone, més de 3.500 víctimes.

L’exposició posa èmfasi sobretot en la denúncia de les causes que propicien l’expansió de malalties com l’ebola a països empobrits. L’accés desigual als serveis de salut és ben evident si es comparen per exemple dades de salut entre el país africà i Catalunya, territoris amb una població similar. Per exemple, mentre que a Catalunya l’esperança de vida és de 82 anys, a Sierra Leone se situa en els 46 anys. I on Catalunya compta amb 1.600 pediatres, el nombre a Sierra Leone és només de 2.

Exposició al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Exposició al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Com diu l’Observatori DESC: “el dret a la salut no s’ha d’entendre com el dret a estar sa, sinó com la possibilitat de gaudir d’un ventall de facilitats, béns, serveis i condicions necessàries per assolir el més alt nivell possible de salut”.
I aquesta és justament la realitat que pretenen canviar els projectes de cooperació internacional duts a terme des de Sant Joan de Déu, a través dels agermanaments entre centres del Nord i del Sud.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s