Projecte de rehabilitació per a l’Hospital de Mabesseneh de Sierra Leone

Projecte de rehabilitació per a l’Hospital de Mabesseneh de Sierra Leone

Projecte de rehabilitació per a l’Hospital de Mabesseneh de Sierra Leone

El passat novembre vàrem fer una estada a Sierra Leone, coincidint amb un dels equips alemanys de cirurgia ortopèdica que es desplaçaven allà. L’objectiu era veure sobre el terreny quines eren les necessitats en quan al maneig rehabilitador dels pacients post-operats de cirurgia ortopèdica i de seqüeles de fractures, i en els pacients usuaris de l’hospital en general . Havíem dissenyat prèviament un pla d’actuació amb dos vessants: un més assistencial, donant suport al personal d’infermeria en aquest àmbit i l’altre, més docent, en forma de curs-taller dirigit als estudiants de l’escola d’infermeria. La temàtica va consistir en el maneig del pacient amputat (patologia bastant freqüent a la zona), marxa amb bastons i caminadors, com realitzar transferències, i nocions bàsiques de maneig respiratori i del pacient enllitat. Un cop allà, vàrem ampliar l’equip de rehabilitació, amb una fisioterapeuta alemanya que s’havia desplaçat juntament amb l’equip de cirurgians ortopèdics.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Sobre el terreny vàrem veure la necessitat de crear una sala de rehabilitació que fes les funcions de gimnàs o sala de tractaments (amb material bàsic que ja hi havia allà) i a la vegada formar una persona que seria l’encarregada de continuar el projecte després de la nostra marxa.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

En quan als cursos-taller, pensem que van despertar molt l’interès dels assistents (tant en el grup d’estudiants d’infermeria –n’hi havia 68-, com en el de les infermeres de l’hospital), ja que tots van participar molt activament en les pràctiques. Pensem que aquest programa hauria de tenir continuïtat en el futur, tant pel que fa al manteniment de la sala de rehabilitació, com pel seguiment del nivell de formació del personal d’infermeria.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Dres. Anna Febrer i Julita Medina, metgesses rehabilitadores de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

2 comentarios en “Projecte de rehabilitació per a l’Hospital de Mabesseneh de Sierra Leone

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s